Ošetření povrchu rozběžiště a kuželky pro stůl i zahradu

23.03.2014 00:00

Jak vypadají naše poděbradské dráhy nemusím popisovat. Přesto bych se rád zaměřil na místo, kde při hře trávíme 100% času.

Po dobu hry jsme "uvězněni" v prostoru rozběžiště dlouhém 6,5m a širokém 1,7m, kde každý předvádí svůj styl rozběhu, po kterém přichází brždění a odhod koule. Při brždění si jistě spousta z vás všimlo, že převážně se starší obuví nezastavíte na místě, ale čeká vás drobné sklouznutí. Blíží se sice konec sezóny, kdy Ačku zbývá 5, Bčku 4 zápasy a stará kuželna se klepe v základech, přesto jsme před pátečním zápasem podruhé použili protiskluzový čistič hracího prostoru.

Jak to funguje?

Před nanesením na rozběžiště je důležité povrch řádně umýt - zbavit ho prachu a nečistot. Poté přichází aplikace samotného přípravku. Nanést, rozetřít a nechat zaschnout. V průběhu zápasu musím říct, že přípravek opravdu funguje a lino se neklouže tak, jako před tím! Přesto jsem v našem postupu našel dle internetu drobné odchylky.

Postup dle výrobce by měl probíhat takto:

1)    před použitím přípravku nutno hrací prostor důkladně umýt a očistit přípravkem "čistič koulí, kuželek a drah" Což je první odchylka, protože čistič koulí,        kuželek a drah" bohužel nemáme a investovat do něho asi nebudeme?!

2)    po použití nechat zaschnout a rozleštit, což je druhá odchylka, kde náš postup vynechává rozleštění

 

S přípravkem se teprve učíme a proto před dalšími zápasy budeme chytřejší, mouchy vychytáme a minimálně konečné rozleštění stojí za vyzkoušení! Po první aplikaci vydržel tížený efekt něco přes týden. Do konce sezóny ještě bude příležitost vyzkoušet a doladit postup pro budoucí aplikaci.

 

Po konci sezóny a přes léto, kdy kuželna dle plánu nebude funkční, přikládám typy na letní zábavu a trénink figur z gauče nebo na zahradě.

            

Stolní kuželky                                   Stolní bowling

   

 

   Petang alá kuželky, hra zvaná Mölkky (video návod + Český svaz Mölkky)

       Myslím, že není problém si tuto hru i sám vyrobit!

Hezký zbytek víkendu, Jarda

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode